Videowerk en fotoprojecten.

Mijn werk heeft continu zich ontwikkeld. Gevolg is dat er aantal goede ideeën zijn gestrand, maar dat er daar tegenover ook heel veel mooie projecten zijn ontstaan. Goed voorbeeld is natuurlijk mijn fotografie, dat zijn basis had in onder andere het videowerk. Het  van jongs af aan verhalen schrijven werden scripts pitchen bij regisseur Paul Ruven, een concept voor een platenzaak resulteerde in het succesvolle blog Reminded and Rewinded. Concepten op papier hebben geleid tot een tv-pilot en het legendarische TFD, gepitcht bij Roos, TV-Lab en de VPRO.  Het voormalige radiowerk ligt aan de basis van de recente ontwikkeling van podcasts en live content.  Zo zijn recent ideeën ingediend bij Talpa en volgt er binnenkort een bij Videoland.

Fotoprojecten

Maar op dit moment houdt ER zich vooral bezig met niet-commerciële fotoprojecten, videowerk (of een combinatie) met soms een duidelijk maatschappelijk karakter. Van te voren weet ik vaak wat ik wil fotograferen en heb ik in de basis al een richting of onderwerp. Maar  ook hier speelt verbinding een grote rol. De mooiste projecten ontstaan uit bestaande projecten of als een serie foto’s een bepaalde connectie lijken te hebben,  Zo zijn er de afgelopen tijd vele projecten ontstaan, zoals fotoboeken en exposities, waarvan ik er verder op de site een deel zal uitlichten.

Videowerk

Videowerk heb ik door de jaren heen onder de (geuzen) werknaam Prutswerk gedaan. Het is een van de voorlopers van het fotowerk. Het is door mij Prutswerk genoemd omdat dit steevast mijn reactie nog steeds is als een video af is. Het was en blijft  de perfectionist in mij. Urenlang, tot diep in de nacht kon ik video’s maken. Zelfs nu val ik over een montagefout of een frame verkeerd. Nu ben ik daar wat genuanceerder over, maar voorheen moest het ontelbaar keer opnieuw. Daarmee was het voorgaande prutswerk. Vandaar de naam. Het videowerk heet tegenwoordig allemaal ER en het heeft zijn eigen YT-kanaal.
Blokkendoos en Fundering  
En dat oog voor detail, het synchroniseren op de milliseconde, dat is de fundering voor mijn fotowerk geweest. Nu kan ik dat perfectionisme eerder loslaten, maar het heeft mijn fotowerk zeker naar een hoger plan getild. Bij foto’s is nu het beeld de fundering, bij de video’s is dat nog steeds de muziek. Met stockvideo’s of eigen opnamen als blokkendoos, bouw ik ook hier naar beeldkunst, In video’s maak ik veel gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: hetzelfde verhaal vertellen dat ik ook met mijn foto’s doe. Altijd met ruimte voor interpretatie en meerdere invalshoeken.

Schrijfwerk

De afgelopen jaren is er onder andere werknamen veel aan mediaprojecten gedaan. Daarnaast of vaak in combinatie, was daar ook schrijfwerk. In het verleden heb ik verder verhalen, scripts, complete concepten geschreven. daarnaast heb ik SEO opdrachten voor TUI gedaan. websitecontent gecreëerd  en schreef ik bio’s voor bands zodat deze bij de platenmaatschappij konden worden ingediend. Een band uit Amsterdam kreeg kort daarna een platencontract.
Een van de grootste successen was het blog Reminded and Rewinded. Het blog stopte in 2017. Een paar onderdelen van het blog zijn teruggekeerd op deze site. Kijk maar eens naar de onderdelen Videostills en het blog Legacy. Dit blog heeft acht jaar bestaan en blonk uit in research en het nuanceren van de tijdsgeest  Elke artiest of hype heeft zijn tijdvak.  Hedendaags is het schrijven op de achtergrond geraakt maar sta ik open voor nieuwe projecten.

 

 

 

 

 

Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v