Videowerk.

Videowerk heb ik door de jaren heen onder de (geuzen) werknaam Prutswerk gedaan. Het is een van de voorlopers van het fotowerk. Het is door mij Prutswerk genoemd omdat het steevast mijn reactie was als een video af is. Het was de perfectionist in mij. Urenlang, tot diep in de nacht kon ik video’s maken, maar altijd val ik over een montagefout of een frame verkeerd. Dan moest het opnieuw en is het voorgaande prutswerk. Vandaar de naam.,
Blokkendoos en Fundering  
Dat oog voor detail, het synchroniseren op de milliseconde, dat is de fundering voor mijn fotowerk geweest. Nu kan ik dat perfectionisme eerder loslaten, maar het heeft mijn fotowerk zeker naar een hoger plan getild. Bij foto’s is nu het beeld de fundering, bij de video’s is dat nog steeds de muziek. Met stockvideo’s of eigen opnamen als blokkendoos, bouw ik ook hier naar beeldkunst, In video’s maak ik veel gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: hetzelfde verhaal vertellen dat ik ook met mijn foto’s doe. Altijd met ruimte voor interpretatie en meerdere invalshoeken.
Enkele eigen geproduceerde video’s zijn al op de site te zien, hieronder in een handig overzicht . Qua videowerk vind ik mijn meest recente video van Snow Patrol zeker de beste. De niet commercieel bedoelde en abstracte video ( de officiële video is zeer zeker voor nog meer interpretatie vatbaar) , heeft mijn kenmerkende (ER) stijl. Met elk beeld zorgvuldig gekozen, met eigen context en een geheel vormend totaal, is dit het beste voorbeeld wat ER is qua video.

Naast Snow Patrol, zijn er afgelopen jaren tientallen video’s geproduceerd door mij. Allemaal met eigen invalshoek, context maar wel met dezelfde passie. Hieronder zie je de vijf (naar mijn mening) beste voorbeelden binnen het ER universum..
1. Leave your legacy – One day it will be over (2018).
Deze video is de door mij gemaakte promo voor het eerdere ND en later uitgebouwd voor ER. Uitgangspunt is ‘Leave your legacy’. De basis voor het werk onder de naam ER.  Het is een video over motivatie, inspiratie en doelen creëren. De video is door mij opgebouwd met stockvideo’s die tekst en muziek weergaloos weergeven. Voor gebruik tekst/muziek heb ik toestemming van Fearless Motivation, daar dank ik hen voor. De credits:

Spoken by Josiah Ruff. Speech & Music by Fearless Motivation
Inspiring speech with Epic Cinematic music, reminding us not to take anything for granted. Go after your dreams with all you have, you never know when your time will be up.

2. George Michael – Praying for time (2019)
Deze video heb ik gemaakt omdat er simpelweg geen officiële video met de artiest is gemaakt. Het was ooit bedoeld als promo voor het ‘Mens’ project en je ziet een deel van het fotowerk erin verwerkt.  
3.Van Halen – Don’t tell me what love can do (vs. Falling down)  (2012)
Mijn favoriete film Falling Down samengevat in ongeveer 5 minuten. Dat was het concept, maar het wordt daarna zoveel meer nadat de muziek en de fragmenten elkaar lijken te versterken. Het is de perfecte combinatie van muziek en film, met name de timing is excellent. Het is de Falling Down soundtrack geworden ‘that never was’. Met Eddie op zijn gitaar en Michael in de rol van zijn leven.  
Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v