Dit is ER in woord, beeld en geluid

Videowerk

Enkele eigen geproduceerde video’s zijn al op de site te zien. Qua videowerk vind ik mijn recente video van Snow Patrol zeker de beste. De niet commercieel bedoelde en abstracte video ( de officiële video is zeer zeker voor nog meer interpretatie vatbaar) , heeft mijn kenmerkende (ER) stijl. Met elk beeld zorgvuldig gekozen, met eigen context en een geheel vormend totaal, is dit het beste voorbeeld wat ER is qua video.
De meest recente video komt uit 2021: Hierin wordt de Japanse dansgroep World Order gemixt met het Franse dj-collectief C2C:
Vimeo
Naast Snow Patrol, zijn er afgelopen jaren tientallen video’s geproduceerd door mij. Allemaal met eigen invalshoek, context maar wel met dezelfde passie. Binnenkort staat het beste werk op Vimeo.. Dat betekent:
 • De beste video’s uit de periode 2015 – 2019
 • Een paar experimentele video’s uit de periode ervoor,
 • Het volledige FAT-project uit 2013  
Voor het kanaal en alvast een kort inkijkje in het ER videowerk, klik op het logo hieronder.

Exposities

In 2019 maak ik een omslag met mijn fotowerk. In plaats van de commerciële kant, ga ik de artistieke kant op. Dat betekent dat ik mij richt op exposities, fotoboeken en foto als kunstvorm. Beeldkunst. Vrij fotograferen in plaats van bewust voor een bepaald publiek ( bv bruiloften, productfotografie). Daarmee zet ik mijn eigen werk centraal, en laat ik het publiek dat het fotowerk waardeert naar mij toekomen. Oftewel: ik creëer aanbod waar ik achter sta, voor een publiek die daar enthousiasme voor heeft.
Dat is een omslag. Zo kijk ik strikt welke galerij bij mijn werk past, in plaats van andersom. Dat levert daarna veel exposities op. Door de inzet van internationale platformen. is mijn fotowerk hedendaags in heel Europa te zien. Soms onder mijn eigen naam maar veelvuldig onder de werknaam ER. Hieronder zie je een selectie van de meest prestigieuze expo’s die ER vooral op de Europese kaart hebben gezet Met als artistiek hoogtepunt, mijn werk in Berlijn.

 • 2017-2018 Blank Wall Galery – Athene
 • De deelname aan de expositie september  2017, de categorie ‘Travel’
 • De deelname aan de expositie december 2018, de categorie   ‘Winter’

 • 21-24 november 2019 Helexpo – Thessaloniki, Griekenland – Artistic’

 • 13-15 december 2019 Blank Wall Gallery, Athene, Griekenland (derde jaar op rij!) – ‘Mostly black’

 • 23 – 25 januari 2020, Hinterland gallery in Wenen, Oostenrijk – ‘Storytelling’.


 • 5  -7 juni 2020: BBA galerij in Berlijn – ‘Black and White’

 • Verwacht in 2021: Expositie ‘Mens’

Fotoprojecten

Fotoboek: Foreshadow
Het fotowerk levert voortdurend originele invalshoeken op. Recent heb ik een bijzonder project opgezet. In 2018 nam ik de duizenden foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt tot aan zijn overlijden, onder de loep. De foto’s blijken opvallende gelijkenissen te hebben met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Er is echter één kleine twist: een groot deel van mijn vader’s fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. In dit project zie je zowel de foto van mijn vader uit de 80’s als de recente versie door mij gemaakt. Het project heeft vooralsnog de werktitel ‘Foreshadow’.
Fotoboek: Look closer
Vanaf 2018 ben ik begonnen met de jaarlijkse Flower Series. Bloemen worden als vanzelfsprekend gezien, maar als je de tijd neemt, dan blijken het echte wonderen van de natuur te zijn. De details, de samenhang van  kleuren, alles klopt. De aparte serie bloemen hebben ook BNW-foto’s, waarin de details nog sterker naar voren komen. De flower series bestaat uit honderden bloemenfoto’s  uit de periode 2018-2021 die zijn samengevat in het fotoproject “Look closer’. Er is een proefversie van het fotoboek gedrukt en het plan is deze uit te brengen. 

Fotoboek: Human
Voor meer info: zie pagina Mens. Het grote fotoproject heeft ook  een fotoboek en  bevat meer dan 300 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. De foto’s zijn een reflectie op het alledaagse leven. Wereldwijd. Want beleving is universeel. Wij zijn universeel. Dat is de boodschap van dit project. Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, De komende expositie ‘Human’ bestaat uit ruim 100 inspirerende foto’s, een selectie uit het al bestaande fotoboek.  .
Fotoboek: Raw
Voor meer info: zie pagina Berlijn. Het algehele fotowerk uit het prachtige en veelzijdige Berlijn, is verzameld onder de naam Raw. Want Berlijn is rauw, Het belicht stad, mens en architectuur van deze veelzijdige stad. Inmiddels is RAW part 1 als proefversie gemaakt. De RAW-serie gaat bestaan uit meerdere delen. Daarin worden kenmerkende aspecten van Berlijn, .zoals de onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur verder uitgelicht.

 


 

Digiprove sealHands off! © 2020-2022 m.j. v