Projecten.

Projecten vanuit een goed idee een verrassend resultaat
Van te voren weet ik vaak wat ik wil fotograferen en heb ik in de basis al een richting of onderwerp. Maar de mooiste projecten ontstaan uit bestaande projecten of als een serie foto’s een bepaalde connectie lijken te hebben,  Zo zijn er de afgelopen jaren vele projecten ontstaan, waarvan ik er hieronder een paar zal uitlichten.  
Bizar maar ook heel mooi: Foreshadow
Het fotowerk levert voortdurend originele invalshoeken op. Recent heb ik een bijzonder project opgezet. In 2018 nam ik de duizenden foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt vlak voor zijn overlijden, onder de loep. De foto’s blijken opvallende gelijkenissen te hebben met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Er is echter één klein verschil: een groot deel van mijn vader’s fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. Hieronder zie je alvast een korte promo van het project;
Mischa Veldhuis -Foreshadow’.
“When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver”
(The Script – If you could see me now -2013)
Fotoboeken:
Mischa Veldhuis: Human ( Mens):
Voor meer info: zie pagina Mens. Het bestaat uit een fotoboek en  bevat meer dan 300 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld geluk en drama zijn universeel. Ik constateerde dat de afgelopen jaren tijdens mijn reizen door onder anderen Nepal, India, Jordanië, Israël, Egypte, Guatemala, Mexico, Belize, Honduras en China.
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, Het project gaat ook naar verwachting in 2021 een expositie in Groningen worden.
‘Human’ bevat ruim 100 inspirerende foto’s van unieke mensen uit diverse landen, in alledaagse situaties. De foto’s heb ik de afgelopen jaren gemaakt in onder anderen India, Jordanië, Guatemala en China. De foto’s zijn een reflectie op het alledaagse leven. Wereldwijd. Want beleving is universeel. Wij zijn universeel. Dat is de boodschap van dit project. Dus in je ene pocket je mobiele telefoon, de andere dit fotoboek(je) en you’ll gonna be allright.

 

Mischa Veldhuis: Raw
Voor meer info: zie pagina Berlijn. Mijn tweede thuishaven is Berlijn. En het algehele fotowerk uit het prachtige en veelzijdige Berlijn, is verzameld onder de naam Raw. Naast stad, mens en architectuur geeft RAW ook een mooi beeld van de aan Berlijn onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur. De bedoeling het uit te brengen als serie.

 

andere fotoseries:
Prove your humanity

Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v