Videowerk.

Het al jaren oude videowerk onder de (geuzen) werknaam Prutswerk, is een van de voorlopers van het fotowerk. Hedendaags overlapt mijn foto en -videowerk elkaar vaak. Dat komt door mijn kenmerkende zwart-witte stijl, oog voor details en de passie om met beeld  een sterk verhaal te vertellen. Bij het videowerk fungeren stockvideo’s vaak als een blokkendoos, is de muziek de fundering. Mijn stijl is te herkennen aan het vele gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: ijzersterke  video’s te maken die zowel in de vorm van muziekvideo als promovideo’ kunnen worden ingezet.
1. George Michael – Praying for time (2019). Deze video heb ik gemaakt omdat er simpelweg geen officiële video met de artiest is gemaakt. Het is bedoeld als promo voor het ‘Mens’ project en je ziet een deel van het fotowerk erin verwerkt.  
2.Bon Jovi – It’s my life (2014). In 2003 kwam er een acoustische versie uit van ‘It’s my life’nadat de originele plaat een wereldhit in 2000 is geweest. Nog een stap terug in de tijd denk ik, en ik gebruik videomateriaal van de band uit de 80’s. Het geeft een mooi contrast van de band. 
3.Snow Patrol – Run  (2019). Niet de eerste de beste, maar de laatste. De meest recente video, geheel opgebouwd uit stockvideo’s, is een persoonlijke ode aan mijn meest favoriete plaat. Het nummer staat muurvast op 1 in mijn eigen impact 111, een jaarlijkse, persoonlijke hitlijst met platen die mijn leven beschrijven en hebben bepaald. 
4. Emeli Sandé – Clown (2016). Dit vertelt het verhaal van een talentvolle artiest dat droomt van een doorbraak. De twist in de video is dan ook dat ze lijkt op te treden, maar uiteindelijk voor een lege zaal optreedt. Het is ook het echte verhaal achter dit nummer van Emeli. De pianiste leverde ook de videofragmenten en ik heb dan ook toestemming van haar.  
5.Leave your legacy – One day it will be over (2018). De laatste video is door mij gemaakte promo voor ND en later ER. Het is een video over motivatie, inspiratie en doelen creëren. Met toestemming van Fearless Motivation, daar dank ik hen voor.
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2020 m v