Projecten.

Internationale exposure
Zoals bij exposities te lezen valt, ben ik heel actief op verschillende platforms met het etaleren van mijn fotowerk voor een internationaal publiek. Het is vaak bedoeld om het fotowerk uit te testen. Zo is het interessant om te zien welke foto veel belangstelling geniet, waar in de wereld en waarom dat zo is.  Naast exposities heb ik onder mijn eigen naam of werknaam  ER,  meerdere foto’s bijgedragen aan Alfred Fried Award, Smithsonion, 35awards,Lens culture, Xposure en Golden Orchid.
Deze internationale platforms zijn nog steeds een enorme exposure voor mijn werk internationaal. Op grote platforms als Viewbug en Gurushots hebben onder anderen deze onderstaande producties van mij, veel  awards en reacties van het publiek ontvangen. Onderhand staat de teller op meer dan 700 publiekawards en is het fotowerk van ER in meer dan 150 categorieën door publieksstemmen over de hele wereld in de bovenste regionen geëindigd.  Daar bedank ik het publiek natuurlijk voor en het is een katalysator voor beter, inventie en meer.
Bizar maar ook heel mooi: Foreshadow
Het fotowerk levert voortdurend originele invalshoeken op. Recent heb ik een bijzonder project opgezet. In 2018 nam ik de duizenden foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt vlak voor zijn overlijden, onder de loep. De foto’s blijken opvallende gelijkenissen te hebben met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Er is echter één klein verschil: een groot deel van mijn vader’s fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. Hieronder zie je alvast een korte promo van het project; ‘Mischa Veldhuis -Foreshadow’.
“When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver”
(The Script – If you could see me now -2013)

 

Fotoboeken:
Mischa Veldhuis: Human ( Mens):
Voor meer info: zie pagina Mens. Het bestaat uit een fotoboek en  bevat meer dan 300 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld geluk en drama zijn universeel. Ik constateerde dat de afgelopen jaren tijdens mijn reizen door onder anderen Nepal, India, Jordanië, Israël, Egypte, Guatemala, Mexico, Belize, Honduras en China.
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, Het project gaat ook naar verwachting in 2021 een expositie in Groningen worden.

 

Mischa Veldhuis: Raw
Voor meer info: zie pagina Berlijn. Mijn tweede thuishaven is Berlijn. En het algehele fotowerk uit het prachtige en veelzijdige Berlijn, is verzameld onder de naam Raw. Naast stad, mens en architectuur geeft RAW ook een mooi beeld van de aan Berlijn onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur. De bedoeling het uit te brengen als serie.
Ook:
Mischa Veldhuis: Flower Power
Voor meer info: zie Flower series. De mooiste foto’s uit de flowerseries van 2018-2020 verzameld. Een tuinfeestje in kleur.
Mischa Veldhuis: Look closer
Voor meer info: zie kleurenfoto’s. Voornamelijk een slectie uit een breed scala aan kelurenfoto’s. Uitgangspunt is hier dat vaak iets dichterbij is dan je denkt. 
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019-2020 m v