Projecten.

ER is actief op verschillende platforms met het etaleren van fotowerk voor een internationaal publiek. Veelal om het fotowerk uit te testen en te kijken welk fotowerk over de gehele wereld wordt gewaardeerd.
Internationale platforms
Zo heeft ER met meerdere foto’s bijgedragen aan Alfred Fried Award, Smithsonion, 35awards,Lens culture, Xposure, Golden Orchid. Dat is nog steeds een enorme exposure voor mijn werk internationaal. Daarover gesproken, op grote internationale platforms als Viewbug en Gurushots hebben onder anderen deze onderstaande producties van ER, veel  awards en reacties van het publiek ontvangen. Onderhand staat de teller op meer dan 700 publiekawards en is het fotowerk van ER in meer dan 150 categorieën door publieksstemmen over de hele wereld in de bovenste regionen geëindigd.  ER bedankt het publiek daar natuurlijk voor en het is een katalysator voor beter, inventie en meer.
Foreshadow:
Recent ben ik onder de naam ER bezig met een bijzonder project. Foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt vlak voor zijn overlijden, hebben opvallende gelijkenissen met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Met één klein verschil: een groot deel van zijn fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. Zie hieronder een korte promo van het project.
“When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver”
(The Script – If you could see me now -2013)

 

Human:
De werktitel van dit lopende project was in het begin Only Human, nu heet het gewoon Human. Het bestaat uit een fotoboek en  bevat meer dan 200 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. . De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld geluk en drama zijn universeel. Ik constateerde dat de afgelopen jaren tijdens mijn reizen door onder anderen Nepal, India, Jordanië, Israël, Egypte, Guatemala, Mexico, Belize, Honduras en China.
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, Op de site van ER vind je alvast een eerste selectie en hieronder zie je de voorkant. De testversie is vanaf augustus 2019 in pocketvorm te krijgen met een afmeting van 10 x 10. Meer details over het uiteindelijke fotoboek volgt later.
Het project gaat ook naar verwachting een expositie in Groningen worden. De maanden juni en juli zijn daar voor in de planning. Meer hierover in het nieuws gedeelte.

 

Berlijn: Raw
ER fotografeert ook regelmatig in tweede thuishaven Berlijn. De meest veelzijdige stad ter wereld is rauw, real  en daar hoort ook deze realistische fotoserie  bij. Het algehele fotowerk van ER uit het prachtige Berlijn, is dan ook verzameld onder de naam Raw. Naast stad, mens en architectuur geeft RAW ook een mooi beeld van de aan Berlijn onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur. Op de site van ER vind je alvast een eerste selectie:
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019-2020 m v