Mischa is ER.

nog een keer Copy 11211 3
mischa veldhuis Mischa Veldhuis en de man achter ER in steekwoorden : Beeldkunstenaar. Boeddhisme. Belever. Berliner. Dromer. Denker. Drive. Details.  Oplossingsgericht. Onderzoeker. Overlever. Denkt buiten de lijnen. Afmaker binnen de lijnen. Mens. Zichzelf.
In willekeurige volgorde. De fotografie van ER komt in de basis voort uit reizen over de hele wereld. De afgelopen jaren heb ik vrijwel alle werelddelen bezocht. Rondtochten door een bloedhete woestijn in Jordanië, zwakke bruggen langs Maya tempels, in een gammel karretje zonder ruitenwissers door een hoosbui in India,  In een ijskoud hotel huizenhoog in de bergen van Nepal, you name it. Het reizen geeft me nog steeds veel inspiratie.

ER

ER wordt in 2019 dan ook met het fotowerk het verlengstuk van mij als persoon en daarmee mijn eigen open visie op de wereld. Want mijn wereldbeeld en maatschappelijk inzicht is de afgelopen jaren enorm verbreed door het vele reizen. Indringende ervaringen, veel werkervaring in verschillende beroepsgroepen en een breed scala aan opleidingen. Vrijwilligerswerk onder anderen in de zorg deden de rest.

Mischa is ER

Er leiden meer wegen naar Rome, zegt men. Naast mijn loopbaan is er ook in creatief opzicht een hele timeline naar ER. Naast een onstuitbare passie, is een persoonlijk kenmerk enorme media en -muziekkennis en brede interesse in de mens en maatschappij. Het fotowerk van ER is daarom ook breed. Het geeft een goed beeld van mijn eigen achtergrond maar zeer zeker van mij als persoon.

Omslagpunt

Na jaren veelvuldig (en te lang) in het commerciële werkveld te hebben  gezeten, was daar in 2018 achteraf het omslagpunt. De voorloper ND ( Notes and Details ) en bijbehorende projecten, hebben vanaf dan in de basis geen commercieel hoofddoel en veelal een maatschappelijk karakter vanuit menselijk oogpunt. De winst zit hem in persoonlijke groei.
Met de start van het huidige ER een jaar later, wordt dat ook vertaald in de visie. En wat is die visie? Ik wil met ER bijdragen aan een stuk verbinding en een artistiek tegengeluid creëren voor de naar mijn mening toenemende polarisatie in de samenleving. Want dat is een zorgelijke ontwikkeling maar geen onomkeerbare weg.  

 

 

 

Digiprove sealHands off! © 2019-2022 m.j. v