Internationale platforms, projecten en exposities

Komende exposities:
21-24 november 2019 Helexpo – Thessaloniki, Griekenland 
De galerij:
13-15 december 2019 Blank Wall Gallery, Athene, Griekenland (derde jaar op rij!)
Foto’s al te zien via GuruShots
Het fotowerk van ER heeft naast fotoprojecten ook meegedaan aan  internationale wedstrijden. Als gevolg daarvan heeft het werk van ER in zowel 2017 als 2018 ook in de Blank Wall Galery in Athene gehangen:
Hier de deelname aan de expositie september  2017, de categorie Travel
Hier de deelname aan de expositie december 2018, de categorie Winter 

 

Internationale platformen:
ER is actief op verschillende platforms met het etaleren van fotowerk voor een internationaal publiek. Veelal om het fotowerk uit te testen en te kijken welk fotowerk over de gehele wereld wordt gewaardeerd.
  • Alfred Fried Awards
  • Smithsonion
  • 35awards
  • Lens culture
  • Xposure
  • Golden Orchid
Op andere internationale platforms als Viewbug en Gurushots hebben onder anderen deze onderstaande producties van ER, veel  awards, reacties en diverse kuddo’s van het publiek ontvangen. ER bedankt de leden en alle bezoekers daarvoor.
Lopende projecten
Foreshadow:
Recent ben ik onder de naam ER bezig met een bijzonder project. Foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt vlak voor zijn overlijden, hebben opvallende gelijkenissen met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Met een verschil: een groot deel van zijn fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst.
Human:
De werktitel van dit lopende project was Only Human, nu Human. Het wordt een fotoboek en  bevat foto’s van mensen uit diverse landen inj alledaagse situaties. De afgelopen jaren heb ik onder anderen door Nepal, India, Jordanië, Israël, Egypte, Guatemala, Mexico, Belize, Honduras en China gereisd. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld geluk en drama zijn universeel.
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar,. Zoals de titel aangeeft is het thema mens. Dit rijgt als een rode draad de ruim 100 foto’s aan elkaar. Op de site van ER vind je alvast een eerste selectie en hieronder zie je de voorkant. Als test breng ik het vanaf 1 augustus 2019 uit in pocketvorm met een afmeting van 10 x 10. Meer details volgen nog.

Berlijn: Raw
ER fotografeert ook regelmatig in Berlijn. De meest veelzijdige stad ter wereld is rauw, real  en daar hoort ook deze realistische fotoserie  bij. Het algehele fotowerk van ER uit Berlijn, is dan ook verzameld in een drieluik onder de namen Raw (stadsbeeld). Art ( graffitykunst in Kreuzberg) en Wall ( De Muur). Dit als wordt of één fotoboek of uitgebracht in drie delen.
Op de site van ER vind je alvast een eerste selectie:
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 m v