Snapshot 2016: ‘Praying for time’

Geplaatst op
Producer Shahid ‘Naughty Boy’ Khan is op 14 december 2016  overenthousiast over het nieuwe album van George Michael dat het dan volgende jaar uit moet komen. ‘I can’t wait. I don’t know what to expect. And, to be honest, he’s more mysterious than anyone else so I’m actually excited. I reached out and then he got back.” Shahid neemt eerder dit jaar contact  op met George,  en het leidt tot een samenwerking. Naast het produceren van een paar tracks op het nieuwe album, zal George ook meewerken aan het eigen album van de producer. Ja, George heeft er weer zin in. En zit vol met plannen voor 2017.
Hereniging met het verleden
In juni 2016  doet hij een oproep op zijn site aan zijn fans. Hij vraagt om oud, zeldzaam materiaal uit zijn Wham! periode en begin 90’s. Dat is bedoeld  voor een aankomende documentaire dat de werktitel ‘Freedom!’ meekrijgt.  De documentaire die rond maart 2017 uit moet komen, draait om zijn album  ‘Listen without prejudice’ en het nooit uitgebrachte ‘Listen without prejudice 2’.
Elk op een eigen manier muzikale keerpunten in zijn carrière. Zo verschijnt George  door een meningsverschil met Sony ten tijde van beide projecten een paar jaar niet of nauwelijks meer in videoclips. In plaats daarvan zien we in ‘Freedom’ en ‘Too Funky’ bekende modellen  die de honneurs waarnemen. In september 2016 wordt bekend dat George met de meeste  modellen wordt herenigd voor de documentaire.
Kortom, het jaar 2016 is voor George een grote ontmoeting met het verleden. Zo laat  model Kathy Hill uit  de clip voor Wham!’s ‘Last Christmas’  in november 2016 ook weer wat van haar horen in de media. Door zijn al bewezen muzikale genialiteit krijgt hij ondertussen terecht een nominatie van de prestigieuze Songwriters Hall of Fame.
Jaar 2016 haat de 80’s
Het komt allemaal samen in dat 2016. Maar het jaar blijkt niet bepaald zachtaardig voor 80’s iconen lijkt te zijn. David, Prince, ach, George zal dat jaar wel overleven. In de aanloop naar zijn 53e kerstmis kijkt hij alvast vooruit op een mogelijke grote comeback, en mag het nieuwe jaar wel beginnen.  Nog een weekje meer en dan zijn we er.  Maar 2016 gaat pas weg als de klok twaalf slaat. En tot die tijd is geen enkele popicoon veilig.  ‘Praying for time’ met de eindstreep van het jaar in zicht is niet genoeg, en het wordt Last Christmas voor George.

 

So I just kept breathing my friends
Waiting for some God to choose
Saying this ain’t the day that it ends
‘Cause there’s no white light and I’m not through
I’m alive I’m alive…

George Michael – White light (2012)

Digiprove sealHands off! © 2021 m.j. v
Copyright © 2021 ER.. Alle rechten voorbehouden. | Clean Fotografie door Catch Themes