Jazz Roots: Jazzle

Geplaatst op
jazzleJazz Roots is al jaren een begrip. De video ‘Jazz Roots 2015 – Teachers Battle Outro with the Hot Sugar Band’ heeft het jaarlijkse evenement in Parijs op de kaart gezet. Op het moment dat ik voor het eerst de video zie, ben ik blij verrast. Daarom in deze snapshot het jaarlijkse terugkerende superevenement Jazz Roots.
Jazz Roots
Context van de video: de Hot Sugar Band, een jazzband uit Frankrijk, speelt het beroemde nummer ‘Joshua Fit De Battle Of Jericho’.  Op deze Jazzmuziek vindt er een epische battle plaats tussen verschillende dansers. Een jazzle.En dat is geweldig. Nee, het een jazzle. Dat de video populair geworden is, komt vooral door het ontzettende enthousiasme dat door de dansers, tentoongespreid wordt op het Jazz Roots festival 2015.

Beste dansers

Jazz Roots is een jaarlijks terugkerend evenement in Parijs. Daar kan iedereen, beginner tot gevorderd, in vier dagen alles te weten komen over de geschiedenis van Jazz en het dansen(met name de Charleston)  op de muziek kan leren. Ook wel Lindy Hop genoemd. Zo zijn er workshops van dansers die ieder de wereld van Lindy Hop  belichten. Mensen als  Remy Kouakou Kouame,  Rikard Ekstrand en Audrey Da Sois, zie je dan ook in de video terug.
Zij zijn allemaal op het eindfeest van Jazz Roots op zondagavond 5 april 2015, als het evenement wordt afgesloten met een jazz-battle tussen deze en andere leraren.  Hoe je het went of keert, ik ben team rechterkant, en dat is het publiek (spoiler alert) met mij eens. Tja , een Jazz-battle. Of is het nu Jazzle? Een Jazz-off?

Weg stoffig imago

 Het fenomeen is in ieder geval al jaren populair bij jazz-liefhebbers. Het heeft (het dansen op) de muziek, volledig van haar stoffige imago afgeholpen. Nu met die virale video gaat dat nog meer veranderen, een genre muziek dat het doorgaans niet moet hebben van een jong publiek, blijkt toch  heel cool te zijn. Of er dit jaar  weer een Jazz Roots is, dat is de vraag. Doorgaans kun je er standaard workshops volgen, drie feesten bezoeken ( met de beroemde outro-battle). En als je er wat van hebt opgestoken, kun je zelf meedoen aan een battle. Hey, wie weet ben je in de loop van het jaar zelf te zien in een van de meest leuke video’s op internet.
Digiprove sealHands off! © 2021 m.j. v